De mest populära MTB-cykelloppen i Sverige

De mest populära MTB-cykelloppen i Sverige

Om du är en cyklingentusiast som älskar att ta dig ut på en cykeltur i skogarna och att tävla i MTB-lopp, då finns det mängder av alternativ att välja bland i Sverige. Nedan finner du några av de mest populära MTB-cykelloppen som du absolut inte vill missa.

Vätternrundan

Vätternrundan känner de flesta till, men visste du att det även finns en MTB-variant av loppet? Vätternrundan MTB är en 100 km lång runda som bjuder på allt från härliga skogspassager till krävande stigningar. Det råder stor efterfrågan på biljetter till detta populära cykellopp och det är inte svårt att förstå varför.

Sverigetempot

Sverigetempot är en av de äldsta MTB-tävlingarna i Sverige. Under fem dagar ska du ta dig ända från Halmstad till Stockholm, med inslag av natursköna vyer och spännande terräng. Detta lopp är det perfekta valet för såväl erfarna cyklister som de som söker en ny utmaning.

Cykelvasan

Cykelvasan är ett välkänt begrepp inom svensk cykling, men har du någonsin provat på MTB-varianten av loppet? Cykelvasan MTB är en utmanande 95 km lång sträcka som tar dig från Berga by till Mora. Loppets största utmaning ligger i de längre stigningarna och backarna som följer.

Skandisloppet

Skandisloppet är en tävling som passar både elitcyklister och motionärer. Tävlingen innehåller olika distanser, allt från 17 km till 93 km. Men oavsett vilken distans du väljer så får du uppleva spännande landskap, krävande vägar och härliga skogsterränger.

Utö Swimrun MTB

Utö Swimrun MTB är en av de vackraste och mest oförglömliga cykeltävlingarna som landet har att erbjuda. Loppet äger rum på Utö, där du kommer att ta dig över en 40 km lång runda med vacker natur och imponerande skogspassager.

Downhill med MTB

Downhill med MTB

Att köra downhill med MTB är grymt kul! Det finns downhill-cyklar men du kan köra downhill även med en vanlig MTB. Du måste oavsett anpassa hastigheten efter din förmåga, cykeln och förutsättningarna i naturen.

Haibike SDURO HardNine 1.0 2020

Haibike SDURO HardNine 1.0 2020

Haibike SDURO HardNine 1.0 är en prisvärd el-MTB med dämpad framgaffel som tar dig fram smidigt på både grusvägar och stigar. Elcykeln passar dig som vill ta sig fram i enklare terräng och inte behöver alla komponenter för att cykla i extrem terräng. HardNine består dessutom av ett batteri med en kapacitet på 400Wh som ger upp till 8 mils räckvidd samt en stark motor med ett vridmoment på upp till 70Nm. Med en HardNine kan du pendla i alla väder, då det är en tålig elcykel som klarar det mesta. Observera att cykeln levereras utan stöd, skärmar, belysning, men som går att köpas till. Vi rekommenderar extra tillbehör.

Batavus Zonar Herr 61cm 2020

Batavus Zonar Herr 61cm 2020

Zonar E-go är dynamisk, sportig och passar både i stadsmiljö och terräng. Cykeln är ett bra val om du vill kunna använda den till din konditionsträning. Den accelererar snabbt vid behov och har en stark framdrift. Cykeln är utrustad med en kraftfull centermotor som bidrar till att hålla den välbalanserad. Cykeln har en intelligent display med fyra assistansnivåer och vid val av program räknar systemet ut hur lång räckvidden blir. Displayen visar även aktuell och genomsnittlig hastighet, tripmätare och odometer. Cykeln har dessutom hydrauliska skivbromsar och Shimano Deore växlar. Utrustad med ramlås från Trelock, belysning och pakethållare.

Men's ME501 Enduro

Men's ME501 Enduro

Kontrollerad utförskörning - Den unika Torbal-sulan är en Shimano-teknologi som tillåter hälen att röra sig litegrann sidled samtidigt som mittendelen på foten, där du har kontakt med pedalen hålls stabil, det ger naturlig rörlighet och flyt i körningen när du står tungt på pedalerna i utförsbackar.Greppar på allt - Yttersula i supertåligt MICHELIN®-gummi greppar som klister även på hala underlag så att du snabbt kan sätta ner foten i svåra partier och lita på att du får kontroll. Materialet är otroligt slitstarkt och tål prövningar under många år.Skyddar fötterna i stökig terräng - Optimerade för downhill- och endurocyklister som vet vad som behövs, med asymmetriskt insteg med extra hög och vadderad ankel på insidan som skyddar fotknölen och även nedre delen av vristerna och hälen. Robust material som ger skydd runt tårna och hälen.Sitter säkert på plats - Boa® L6-spänne ger snabbt exakt rätt passform och du kan lätt justera skorna även när du kör. Justerbar Powerzone vajerguide kramar åt skorna perfekt så att foten alltid sitter blixtsäkert på plats även när du tar i riktigt hårt.Ventilerar fötterna - Ventilationshål i fram och på sidorna släpper in luft och håller fötterna svala och fräscha även när det är riktigt varmt.Effektiv trampning - Förstärkning där skorna möter pedalerna bidrar till effektivare och kraftfullare trampningen.

Vertical InsideGrip™ Full Finger Glove

Vertical InsideGrip™ Full Finger Glove

Silikongrepp på insidan av handflatan ökar friktionen mellan handsken och handen, vilket ger en ny nivå av grepp och styrning på din cykel. Samma tillvägagångssätt har applicerats på fingertopparna, vilket ger gott om grepp på dina broms- och växelspakar. Den mjuka och mycket slitstarka handflatan utan stoppning ger maximal styrning och grepp på styret. Den robusta nätmaskan på baksidan är hållbar, men samtidigt andningsbar. Svett-torkaren håller dig bekväm när terrängen blir tuff, medan den elastiska manschetten ser till att handskarna sitter på plats.Material50% Polyamid, 40% Polyester, 10% Elastan.

Radio Dice 2020 Freestyle BMX Cykel 18

Radio Dice 2020 Freestyle BMX Cykel 18

3-piece crank and semi-fat 2.2" tires

Light, yet strong, 6061-T6 alloy frame
Fork and bars made 100% from hi-ten steel
3-piece crank with shortened 152mm arms makes pedaling and technicalities easier
Mid bottom bracket with sealed bearings for smooth pedaling
Semi-sealed cassette hub with standard 14mm axles
Semi-fat 2.2" 'Tracer' tires at front and back, adding traction and control
Adjust the speed and stay safe with the included u-brake
Grippy pedals made from a durable nylon/fiberglass blendHjul diameter:18"
Ram Top Tube:18" (45.7cm)
Styr höjd:7.9" (20.1cm)
Nav:Kassette, Semi förseglade kullager
Broms:U-brake Ingår
Bike standover höjd:6.8'' (17.3cm)
Vikt:10.66kg
Ram Material:Aluminium, 6061, T6
Sadel Clamp:Non-integrated
Sadel:Combo
Däck bredd:2.2"
Pegs:Ingår inte
Axel diameter:10mm, 14mm
Bar design:Two-piece
Styr breda:26.5" (67.3cm)
Upsweep:
Backsweep:10°
Stem typ/Längd %s:
Stem diameter:22.2mm
Headset-type:Non-integrated
Headtube vinkel:75°
Bakgaffel Längd (Center):12.2'' (31cm)
Utväxling:25/10
Krank längd/Typ:152mm, Three-piece
Pedal Axel diameter:
Kugghjuls montering:RHD
Vev material:Krom stål
Vevlager:19mm, Förseglad, BSA 68mm
Pedal material:Fiberglass, Nylon
Antal ekrar:36
Kedje typ:Single speed
Samling:Delvis samlad
Rekommenderas av:9 år

MTB-bloggen

MTB-bloggen är en blogg som om allt kring mountainbiking. Här kan du hitta allt från tips och råd om hur man kan förbättra sin teknik och cykla säkrare i olika typer av terräng, till recensioner av cykelutrustning och -tillbehör.

Bloggen ger också information om de senaste evenemangen och tävlingarna inom mountainbikingvärlden, samt intervjuer med framstående idrottsmän och kvinnor inom sporten.

MTB-bloggen riktar sig både till erfarna mountainbike-cyklister och till nybörjare som vill lära sig mer om sporten och hitta inspiration för att förbättra sin prestation på cykeln. Oavsett om du är en tävlingscyklist eller bara en hobbycyklist, så är MTB-bloggen en blogg som kommer att ge dig allt du behöver för att ta din mountainbikecykling till nästa nivå.